Waarom heb ik een website voor mijn verhuurobject nodig?

07 aug, 2023

In de huidige digitale wereld is het voor eigenaren van een verhuurobject belangrijk om een eigen website te hebben. Een website is een geweldige manier om het verhuurobject te promoten, informatie te delen met potentiële gasten en boekingen te ontvangen.

De gast wil natuurlijk graag informatie alvorens een weekendje weg te boeken. Op de verschillende boekingssites is vaak weinig, en alleen de standaard, informatie te vinden over uw verhuurobject. En dus gaan de gasten op zoek naar de officiële websites van de B&B’s voor extra informatie. Hierdoor hebben de objecten met een eigen website een voorsprong, deze worden vaker geboekt!

Hieronder nog meer redenen voor het hebben van een eigen website:

 • Meer controle
  Met uw eigen website is er volledige controle over de manier waarop uw verhuurobject wordt gepresenteerd aan de wereld. Denk hierbij aan een eigen logo, kleurenschema, teksten en foto's. Een eigen identiteit dus!
 • Meer zichtbaarheid
  Een eigen website zorgt ervoor dat uw verhuurobject, met de daarbij horende informatie, goed zichtbaar is op het internet.
 • Meer persoonlijk contact
  Een eigen website is een geweldige manier om de gast persoonlijker te benaderen. Door het plaatsen van eerlijke foto's en video's, het vertellen over de omgeving, het schrijven van een blog of bijvoorbeeld het versturen van een pre-arrival e-mail voelt de gast zich extra welkom.
 • Meer bereik
  Met een eigen website kunt u uw verhuurobject promoten via zoekmachines, social media en andere kanalen. Hierdoor vergroot u het bereik en bereikt u meer potentiële gasten.
 • Meer boekingen
  Een eigen website maakt het gemakkelijk voor potentiële gasten om uw verhuurobject te boeken. Ze kunnen op de website alle informatie vinden die ze nodig hebben, zoals de up to date beschikbaarheid, de (voordeligste) prijzen, foto’s, video’s en wellicht een persoonlijk verhaal over u en de B&B.
 • Meer geld verdienen
  Een eigen website levert meer geld op doordat er meer controle is over de boekingen en de prijzen. Ook de, vaak hoge, commissie die bij vele externe websites voldaan moet worden vervalt op de boekingen die via uw eigen website binnenkomen.

Dus als u een eigen verhuurobject heeft, is het hebben van een eigen website een must. Het is een investering die zich dubbel en dwars zal terugbetalen.