Hoe onderscheid ik mij van de concurrentie?

09 dec, 2023

De toeristische verhuurmarkt is een zeer concurrerende markt. Het aantal aanbieders van vakantiewoningen blijft stijgen. Het is dus belangrijk om u te onderscheiden van de rest. Hierdoor trekt uw verhuurobject meer huurders en dit verhoogt de omzet. Hieronder beschrijven we een aantal manieren om u te onderscheiden.

Kennis over uw doelgroep
De eerste stap is om uw doelgroep te kennen. Wie zijn de potentiële huurders? Welke wensen en behoeften hebben ze? Zodra u dit in kaart hebt kunt u uw aanbod daar op aanpassen. Draag dit uit, zodat uw doelgroep ziet wat u te bieden heeft.

Bied een unieke ervaring
Een unieke ervaring is één van de beste manieren om u van uw concurrenten te onderscheiden. Denk na over wat uw accommodatie uniek maakt. Is het gelegen in een bijzondere omgeving? Biedt het bijzondere faciliteiten, diensten of inrichting? Communiceer dit duidelijk op uw website en in uw advertenties.

Zorg voor een goede marketing
In de toeristische verhuur is het belangrijk dat uw verhuurobject zichtbaar is voor potentiële gasten. Gebruik online kanalen zoals een eigen verhuurwebsite, Airbnb, Booking.com en social media om uw verhuurobject onder de aandacht te brengen. Zorg hierbij voor duidelijke en informatieve foto's en beschrijvingen.

Bied een goede service
Goede service is essentieel om uw huurders tevreden te stellen. Zorg voor een schoon en up to date verhuurobject. Reageer snel op vragen en verzoeken. Bied extra diensten aan, zoals bijvoorbeeld een boodschappenservice, fietsverhuur, een persoonlijke butler of een privéchauffeur. Geef goede tips over de omgeving. Organiseer activiteiten zoals bijvoorbeeld een barbecue, een wandeling of een fietstocht.

Houd de prijs concurrerend
Het is belangrijk om uw prijzen te vergelijken met die van uw concurrenten. Door een goede prijsstrategie te hanteren trekt u gasten aan en krijgt u het meeste voor uw verhuurobject met daarbij goede recensies. Goede recensies zorgen weer voor meer gasten.

Door deze tips goed uit te voeren en hier regelmatig met een kritisch oog naar te kijken blijft u uw concurrentie zeker voor!