Verschillende manieren om mijn B&B te promoten

30 jun, 2023

Het promoten van een B&B of ander verhuurobject kan op verschillende manieren. Een combinatie van onderstaande levert gegarandeerd meer bekendheid, meer boekingen en meer omzet op!

Zorg voor een goede website
Dit is essentieel voor elk bedrijf, maar het is vooral belangrijk voor B&B's, omdat potentiële gasten hier vaak als eerste naar informatie zoeken. Zorg ervoor dat uw website goed werkt, gemakkelijk te navigeren is en up-to-date is met nauwkeurige informatie over uw B&B. Voeg hoogwaardige foto's van uw kamers en voorzieningen toe en zorg voor gedetailleerde beschrijvingen van wat gasten tijdens hun verblijf kunnen verwachten. Zelf al genoeg aan uw hoofd met uw B&B? MijnVerhuurwebsite.nl maakt graag een mooie, goed werkende website met boekingsmodule voor u zodat u uw aandacht kunt blijven richten op uw gasten.

Vermeld en verhuur uw B&B óók op externe boekingswebsites en vergelijkingssites
Deze sites zijn een geweldige manier om een ​​breder publiek van potentiële gasten te bereiken. Enkele van de meest populaire boekingssites zijn Airbnb, Booking.com en Goboony. Vergelijkingssites zoals TripAdvisor verzamelen informatie over verschillende verhuurobjecten, waardoor het voor gasten gemakkelijk wordt om prijzen en voorzieningen te vergelijken.

Gebruik sociale media
Sociale media, zoals Instagram zijn een geweldige manier om in contact te komen met potentiële gasten en om relaties met hen op te bouwen. Deel foto's en video's van uw B&B, evenals informatie over lokale bezienswaardigheden en evenementen. Sociale media is ook te gebruiken om bijvoorbeeld weggeefacties uit te voeren.

Voer (win)acties uit
Het aanbieden van bijvoorbeeld kortingen en winacties is een geweldige manier om nieuwe gasten aan te trekken en herhalingsbezoeken aan te moedigen. U kunt kortingen aanbieden voor bepaalde data, voor een langer verblijf of voor groepen. U kunt ook gratis ontbijt of andere voorzieningen aanbieden.

Naast deze algemene marketingstrategieën zijn er ook enkele meer gerichte strategieën, zoals:

Gerichte reclame
U kunt online adverteren gebruiken om uw advertenties te richten op mensen die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan uw omgeving of die hebben gezocht naar trefwoorden die verband houden met uw verhuurobject.

Partnerschappen
Werk samen met lokale bedrijven, zoals restaurants, VVV of evenementenplanners, door bijvoorbeeld combinaties van beide diensten aan te bieden.

Mond-op-mondreclame
Moedig uw gasten aan om online positieve recensies achter te laten en hun vrienden en familie te vertellen over hun verblijf in uw B&B.

Flyers
Leg flyers van uw eigen B&B in de B&B met daarop het verzoek voortaan rechtstreeks te reserveren. Hierdoor heeft de gast de beste prijs en bespaart u op het betalen van commissies.