Moet ik mijn B&B op externe boekingssites aanbieden?

02 okt, 2023

Naast het hebben van een eigen website voor uw B&B of ander verhuurobject is het zeker verstandig uw B&B ook op verschillende externe websites aan te melden. Tegenwoordig kunnen vele externe boekingssites gekoppeld worden met uw eigen website en kalender waardoor overboekingen verleden tijd zijn. Wel is het verstandig goed voorbereid te werk te gaan, vandaar onze blog.

Voordelen van het aanmelden van uw B&B op verschillende websites:

U bereikt een groter publiek
Door uw B&B op verschillende websites aan te melden kunt u uw bereik vergroten en meer gasten bereiken. Externe boekingssites bereiken een groot publiek van potentiële gasten omdat ze de middelen en het geld hebben voor marketing en ze hebben een groot netwerkeffect.

Tools en functies voor het promoten en beheren
Externe boekingssites bieden vaak een breed scala aan tools en functies die helpen om de B&B te promoten en te beheren. Deze tools helpen bijvoorbeeld met het beheren van prijzen, beheren van facturatie en het volgen van boekingen.

Meer zichtbaarheid
Door uw B&B op verschillende websites te vermelden, wordt de B&B meer zichtbaar. Dit is dus reclame voor u en uw B&B.

Verhoogde verhuuropbrengst
Externe boekingssites helpen de verhuuropbrengst te verhogen. Doordat er meer zichtbaarheid is en er een groter publiek wordt bereikt zal de B&B meer geboekt worden. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw prijzen op de externe websites hoger liggen, om de commissie te dekken en daarnaast een hogere omzet te genereren.

Nadelen van het aanmelden van uw B&B op verschillende websites:

Kosten
Externe boekingssites kunnen kosten in rekening brengen. Deze kosten variëren per site. Lees u dus goed in en zorg ervoor dat de kosten opwegen tegen de extra omzet en de voordelen.

Verminderde controle
Externe boekingssites kunnen de controle over de B&B verminderen. Dit komt doordat ze vaak hun eigen voorwaarden en regels hebben voor gasten en verhuurders. Let dus goed op de voorwaarden per boekingssite.

Het kost tijd
De informatie op alle websites moet consistent zijn. Ook moeten de foto's en beschrijvingen regelmatig bijgewerkt worden om ervoor te zorgen dat ze up-to-date zijn. Geef dit gemakkelijk uit handen door samen te werken met MetJeltsje.nl.

Door de externe websites altijd in combinatie met uw eigen website aan te bieden heeft u het beste van beide werelden. U kunt er op die manier bijvoorbeeld voor kiezen om voor bepaalde periodes uw B&B te sluiten op de externe websites en alleen via uw eigen kanalen zoals website en socials te verhuren. Hieronder nog enkele tips.

Kies de juiste websites
Er zijn veel verschillende websites waar u uw B&B kunt aanmelden. Doe onderzoek om erachter te komen welke websites het meest relevant zijn voor uw B&B. Als u een luxe B&B heeft, kan het zijn dat u zich wilt richten op websites die zich richten op een hogere prijsklasse.

Vergelijk prijzen
De tarieven/commissies van de verschillende websites verschillen erg van elkaar, het is belangrijk om prijzen te vergelijken tussen de verschillende sites. Dit helpt u om de beste deal te vinden.

Lees de voorwaarden
Ook de voorwaarden verschillen, de voorwaarden voor u als eigenaar en ook de voorwaarden naar de gast toe. Zorg er dus voor dat u op de hoogte bent van de verschillende voorwaarden.

Gebruik goede foto's
Foto's zijn een van de belangrijkste factoren voor potentiële gasten. Zorg ervoor dat uw foto's van hoge kwaliteit zijn en de B&B goed weergeven.

Wees consistent en up-to-date
Zorg ervoor dat de informatie op alle websites consistent en up-to-date is. Dit creëert een professionele uitstraling.