Extra pagina

Wellicht wilt u meer bieden dan alleen verhuur. Misschien heeft u een massagestudio, biedt u excursies aan of wilt u extra aandacht vestigen op uw bijzondere locatie of wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving. Dat kan op deze pagina.

Hieronder zullen wij deze pagina gebruiken om u te vertellen waarom wij denken dat u zéker een eigen verhuurwebsite nodig heeft!

Eén extra pagina is inbegrepen in de prijs

Waarom u een eigen verhuurwebsite nodig heeft!

Lang niet alle verhuurobjecten hebben een eigen website. Wij zijn van mening dat u die zeker wél moet hebben. Waarom? Dat leggen we hier uit.

Airbnb (of vergelijkbare sites)

Een verhuurder van een B&B, vakantiewoning, tiny house, chalet, etc. kan vandaag de dag eigenlijk bijna niet meer om Airbnb, Booking.com etc. heen. Het is dé plek waar gasten zoeken voor hun overnachting. Voor de verhuurder wordt het ook erg makkelijk gemaakt. Heel eenvoudig maakt u een advertentie aan en binnen no time is uw ruimte te boeken door iedereen, overal ter wereld. Fantastisch! Wij raden ook zeker aan uw verhuurobject hierop aan te bieden. Deze wordt waarschijnlijk meteen vaak bekeken én geboekt. Dus waarom zou u dan nog een eigen website (laten) maken…

Waarom u een eigen verhuurwebsite nodig heeft...
Waarom u een eigen verhuurwebsite nodig heeft...

Meer, meer, méér!

Voor velen waarschijnlijk het meest interessant: meer omzet en voor de gast meer waar voor hun geld! En dat kan behoorlijk oplopen. Volgens de laatste cijfers van Airbnb rekenen ze aan de verhuurder 3% van het subtotaal. En richting de boekende gast maar liefst 14% (laatste versie 14 september 2021). Van iedere 100 euro op Airbnb krijgt u er 97, en de gast betaalt er 114. U bent dus veel interessanter voor gasten als ze rechtstreeks bij u boeken! Iedere gast die bij u geboekt heeft via Airbnb kunt u dus beter zeggen dat ze de volgende keer rechtstreeks bij u kunnen boeken. Is ook nog eens persoonlijker ;).

Anders bekeken: Als u op Airbnb te boeken bent voor 100 euro, krijgt u er uiteindelijk ongeveer 85. Dat is dus ongeveer 15% commissie! Daarmee is Airbnb de duurste aanbieder vergeleken met bijvoorbeeld Booking.com (12%) en Natuurhuisje (12%).

En bij boekingen via uw eigen website? Géén commissie per boeking (*behalve als u een betaaldienst heeft die per boeking betaald wordt (<1,5% met credit card of € 0,29 met iDeal per boeking).

Een eigen identiteit

Op een boekingsplatform kunt u zich onderscheiden met mooie foto’s en een leuke tekst, maar dat is het dan ook wel. U bent gebonden aan de mogelijkheden en de regels van het platform. Een eigen website geeft uw verhuurobject veel meer vrijheid en een eigen identiteit. Grotere foto’s, mooie galerijen, highlights, meer ruimte om uw object te omschrijven en extra pagina’s om meer te vertellen over de omgeving zoals de natuur, leuke bezienswaardigheden en horeca die u zelf het meest waardeert, mogelijkheid tot ‘kortingscoupons’ voor uw vaste gasten en ga zo maar door.

Waarom u een eigen verhuurwebsite nodig heeft...
Waarom u een eigen verhuurwebsite nodig heeft...

Het is niet moeilijk of duur

Een eigen website schrikt sommige verhuurders af. Ze denken dat het te moeilijk is om te (laten) maken en daarna de boekingen te beheren, en bovendien erg duur. Dit is echter zeker niet zo. Als u via ons uw website laat maken weet u precies wat de kosten zijn. De prijs voor het maken van de website is zeer voordelig, en de dingen die u moet aanleveren zijn niet ingewikkeld, want dat doet u zelf bij een boekingsplatform ook al grotendeels. Met ons abonnement nemen we u nog meer uit handen zoals de webhosting en (veiligheids)updates.

Hopelijk hebben we duidelijk kunnen maken waarom wij vinden dat u een eigen verhuurwebsite nodig heeft. Meer overtuiging nodig? Probeer de website eens uit en zie hoe eenvoudig het is om een boeking te maken…