Het belang van goede foto’s op mijn verhuurwebsite

24 mei, 2023

Foto's zijn een essentieel onderdeel van uw verhuurwebsite, ze kunnen een boeking maken of breken. Het is dus belangrijk om goed de tijd te nemen voor het maken of laten maken van uw foto’s. Hieronder enkele redenen waarom goede foto's op uw verhuurwebsite van belang zijn:

Foto’s helpen gasten om de woning te visualiseren. Als gasten op zoek zijn naar een B&B, camper of vakantiehuis willen ze kunnen zien wat ze krijgen. Goede foto's kunnen hen helpen een idee te krijgen van de grootte, de indeling van de kamers, de beschikbare voorzieningen en de algehele sfeer.

Foto’s helpen gasten bij het maken van een keuze. Wanneer gasten verschillende opties vergelijken, kiezen ze waarschijnlijk degene met de beste foto's. Dit komt doordat foto's hen helpen een beter idee te krijgen van wat ze voor hun geld krijgen.

Foto’s kunnen helpen je te onderscheiden van de concurrentie. Er zijn ontzettend veel B&B’s, campers en vakantiehuisjes te huur, dus is het belangrijk een ​​manier te vinden om uw object op te laten vallen. Goede foto's helpen hierbij door uw object een unieke persoonlijkheid te geven.

Foto's kunnen u helpen om meer bezoekers naar uw website te trekken. Wanneer potentiële gasten goede foto’s van uw verhuurobject zien, is de kans groter dat ze op uw advertentie klikken om er meer over te weten te komen.

Naast de hierboven genoemde redenen kunnen foto's u ook helpen om een ​​positieve eerste indruk van uw verhuurobject te creëren. Dit is belangrijk omdat gasten eerder geneigd zijn een verhuurobject te kiezen waar ze zich goed bij voelen. Door de tijd te nemen om hoogwaardige kwaliteit foto's te maken, kunt u uw kansen vergroten om een ​​huurder te vinden en de best mogelijke prijs voor uw object te krijgen.

Als u van plan bent foto’s te maken van uw verhuurobject, is het van belang dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn en uw totale object goed weergeven. Hier zijn enkele tips voor het maken van goede foto's:

  • Tip 1. Fotografeer bij daglicht. Laat zonlicht binnenvallen, zorg dat de ruimtes goed verlicht zijn;
  • Tip 2. Niet te rommelig. Zorg ervoor dat de ruimtes netjes opgeruimd zijn. Stoelen mooi aangeschoven, kussentjes op de bank recht etc.;
  • Tip 3. Standpunt. Zorg bij overzichtsfoto’s voor veel van de ruimte in beeld. Ga dus in de hoek van een kamer of ergens tegen de muur staan. Neem de foto’s ook niet vanuit ooghoogte, maar maak ze vanuit iets lager standpunt;
  • Tip 4. Details. Voor de sfeer op de website is het leuk om de verschillende soorten foto’s af te wisselen zoals bijvoorbeeld; foto’s van een bepaalde ruimte afwisselen met foto’s van leuke details. Denk aan een mooi schilderij, een close-up van een fijn hoekje, een boeket dat op tafel staat, etc.;
  • Tip 5. Fotografeer alle ruimten. Lever foto’s aan van alle relevante ruimten. Mensen vinden het fijn om te weten waar ze gaan verblijven. Dus ook het toilet en de badkamer;
  • Tip 6. Groothoek. Met een groothoeklens krijg je veel van de ruimte op foto. Ideaal. Zeker voor de grote foto’s bovenaan de website, de zogenaamde ‘hero’s’ in vaktaal. Zorg er wel voor dat er geen vertekend beeld ontstaat.

Door deze tips te volgen, kunt u geweldige foto's maken die meer gasten aantrekken en meer boekingen genereren.

Natuurlijk is er ook altijd nog de keuze om het maken van foto’s uit handen te geven aan een professionele fotograaf. Professionele fotografen hebben de ervaring en expertise om geweldige foto's te maken die uw object er op zijn best uit laten zien. U bespaart tijd en wetende dat uw object in goede handen is bij een professionele fotograaf geeft u gemoedsrust. De voordelen van professionele foto's zijn duidelijk en de kosten zijn relatief klein in vergelijking met het potentiële rendement.

Wilt u foto’s die uw verhuurobject zo mooi mogelijk voor de dag laat komen? Het is een heel goed idee om dit uit te besteden aan een fotograaf! En dan met name een fotograaf die gespecialiseerd is in interieur/vastgoedfotografie. Wij werken samen met een aantal fotografen. Bekijk ze op onze samenwerkingspagina!