Hoe houd ik mijn verhuurobject toekomstbestendig?

26 aug, 2023

De toeristische sector is volop in beweging. Nieuwe trends en technologieën dringen steeds sneller door. Wilt u als verhuurder succesvol blijven, dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderende wereld.

Hieronder een aantal tips om uw verhuurobject toekomstbestendig te maken en/of te houden.

Technologie
Technologie speelt een steeds grotere rol in de toeristische sector. Gasten verwachten het gebruik van moderne technologie.
Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u een online boekingssysteem hebt en een website met een goede mobiele weergave, aangezien steeds meer internetverkeer via de mobiele telefoon gaat. Ook voor het bieden van een persoonlijkere ervaring kunt u gebruik maken van technologie, bijvoorbeeld door middel van gepersonaliseerde aanbiedingen, automatische ‘pre-arrival’ e-mails of nieuwsbrieven.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijke trend in de toeristische sector. Steeds meer gasten willen een duurzame vakantie. Door te investeren in duurzaamheid, maakt u uw verhuurobject aantrekkelijker voor deze doelgroep.
Er zijn veel manieren om het verhuurobject duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door te investeren in zonnepanelen en energiezuinige apparaten. Ook kunt u gebruik maken van biologische producten en lokale leveranciers.

Zichtbaarheid
Om tussen het groeiende aantal verhuurobjecten zichtbaar te blijven is het aan te raden op verschillende verhuurplatformen te adverteren. Zoals bijvoorbeeld Natuurhuisje.nl, Booking.com en Airbnb.
Ook het tijdig starten met een eigen website, en deze promoten op de verschillende socials, helpt u om zichtbaar te blijven.

Blijf up-to-date
De toeristische sector verandert voortdurend. Door up-to-date te blijven, kunt u inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen.
Dit kan door bijvoorbeeld vakbladen en websites te lezen, netwerkbijeenkomsten bij te wonen en deel te nemen aan workshops en trainingen.

Wees flexibel
De toeristische sector is een seizoensgebonden sector. Wees flexibel en vernieuwend. Dit doet u bijvoorbeeld door uw aanbod aan te passen aan de seizoenen, uw prijzen aan te passen aan de vraag of door wisselende arrangementen aan te bieden.

Bied een unieke ervaring
In een toekomst waarin het aantal verhuurobjecten waarschijnlijk blijft groeien is het belangrijk om een unieke ervaring te bieden. Bijvoorbeeld door u te richten op een specifieke doelgroep, u te onderscheiden in uw aanbod (bijvoorbeeld een sauna) of door een persoonlijke touch aan uw verhuurobject te geven.