Waarom werken met flexibele prijzen?

06 feb, 2024

Waarom werken met flexibele prijzen?
Werken met flexibele prijzen betekent dat de prijs van een kamer kan variëren op basis van verschillende factoren zoals de dag van de week, de tijd van het jaar, de beschikbaarheid van andere accommodaties in de buurt en de vraag naar uw verhuurobject. U past uw prijzen aan op basis van vraag en aanbod.

Er zijn verschillende manieren om flexibele prijzen voor uw verhuurobject toe te passen.

Een veelgebruikte methode is om een basisprijs te bepalen en deze te verhogen of verlagen op basis van de factoren die hierboven zijn genoemd. Zo kunt u bijvoorbeeld een basisprijs van €100 per nacht hanteren, en deze prijs verhogen tot €125 per nacht in het hoogseizoen en verlagen tot €75 per nacht in het laagseizoen.
Een andere manier om flexibele prijzen te bepalen is om de prijzen van uw concullega's in de gaten te blijven houden. Op basis van de prijzen van verhuurobjecten in uw omgeving bepaalt u wat een redelijke prijs is voor uw object.
Een combinatie van beide leidt tot een optimale kamerprijs.

 

Hieronder enkele voordelen van het werken met flexibele prijzen.

Verhogen bezettingsgraad
Door de overnachtingsprijzen aan te passen op basis van vraag en aanbod, zorgt u ervoor dat u een hogere bezetting krijgt. Als er minder vraag is en u de prijzen verlaagt, trek dat meer gasten aan.

Spreiden van bezetting
Als de prijzen in het hoogseizoen hoger zijn, zijn gasten eerder geneigd om op een ander moment te boeken. Dit helpt om de bezettingsgraad in het laagseizoen te verhogen en zo het gehele jaar goede bezetting te hebben.

Verbeteren omzet
Door de prijzen aan te passen op basis van factoren zoals de dag van de week, de tijd van het jaar en de beschikbaarheid van andere accommodaties in de buurt, kun je ervoor zorgen dat je altijd de beste prijs krijgt voor je kamers.

Verbeteren van de concurrentiepositie
Veel andere verhuurders werken al met flexibele prijzen. Door dit ook te doen, zorgt u ervoor dat u concurrerend blijft.

Verminderen van annuleringen
Als gasten weten dat de prijzen kunnen variëren, zijn ze minder geneigd om hun boeking te annuleren, omdat ze dan het risico lopen om een hogere prijs te betalen als ze later toch weer willen boeken.

Flexibele prijzen zijn een goede manier om uw B&B succesvoller te maken. Door goed onderzoek te doen en de juiste strategie te volgen, zorgen flexibele prijzen voor een betere bezetting en omzet voor u B&B. Hulp nodig bij het vinden van de juiste strategie? MetJeltsje helpt je graag!