Hoe wordt mijn website goed gevonden?

16 jul, 2023

Door een goede SEO wordt uw website goed gevonden. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. SEO is een verzameling van activiteiten die ervoor zorgen dat uw website hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines verschijnt. Het is dus belangrijk de SEO goed op orde te hebben zodat u meer bezoekers naar uw website krijgt en meer boekingen genereert.

SEO bestaat uit veel verschillende activiteiten, waarvan hier een aantal belangrijke:

 • Zorg voor een goede website structuur
  Dit betekent dat uw website logisch is ingedeeld en dat het voor bezoekers gemakkelijk is om de informatie te vinden die ze zoeken. Zorg er ook voor dat eventuele links op uw website altijd werken.
 • Zorg dat uw website technisch in orde is
  Dit wordt al snel te technisch om diep op in te gaan, maar denk aan het ‘achter de schermen’ goed gebruik van code, prettige domeinverwijzingen, een veilige verbinding (het bekende slotje) etc.
 • De website moet responsive zijn
  Dit houdt in dat de website op alle apparaten goed te bekijken is. Dat deze zowel op een telefoon, iPad, laptop en computer goed werkt en goed leesbaar is.
 • Gebruik afbeeldingen en video's
  Afbeeldingen en video's kunnen uw website aantrekkelijker maken en helpen om meer bezoekers te trekken. Zorg er wel voor dat de afbeeldingen en video's van hoge kwaliteit zijn en dat ze relevant zijn voor de content van de website.

Natuurlijk zorgen wij met MijnVerhuurwebsite.nl voor een goede SEO van het technische gedeelte van uw eigen verhuurwebsite. Hieronder nog een aantal extra tips voor een betere vindbaarheid:

 • Creëer goede content
  Dit betekent content die relevant, interessant en informatief is voor uw doelgroep. Hoe beter uw content is, hoe groter de kans dat mensen dit willen lezen en er op klikken.
 • Plaats reviews van uw gasten
  Positieve reviews maken uw website betrouwbaarder en aantrekkelijker voor potentiële gasten. Waardoor ook zoekmachines de website betrouwbaarder en aantrekkelijker vinden.
 • Verbind uw website met social media
  Dit helpt je om uw website te promoten en meer volgers te krijgen.
 • Zorg voor een goede vermelding op Google
  Dit doet u door u aan te melden bij Google Bedrijfsprofiel, dit is een gratis dienst van Google waarmee u uw bedrijf kunt vermelden in Google Maps en Google Zoeken zodat gasten uw website weten te vinden.

En zo zijn er nog veel meer activiteiten die op orde moeten zijn zodat uw website goed wordt gevonden. Is dit niet het geval dan zal uw website minder goed scoren in de zoekmachine en zullen er wellicht andere B&B’s eerder getoond worden dan die van u. Hulp nodig bij of tijd tekort voor het verbeteren van uw vindbaarheid? Neem dan ook eens een kijkje op MetJeltsje.nl!